Bruinisse Evenementen Kerstconcert Abendmusiken
Beschikbaarheid
6 dec 2019

Inactief

20:00 - 22:00

Prijzen

Niet van toepassing

Over Kerstconcert Abendmusiken

Barokensemble Consort of Voices presenteert in december een nieuw project met Duitse barokmuziek voor de Advent- en Kerstperiode. Onder de titel Abendmusiken brengt het ensemble muziek van Heinrich Schütz, Dietrich Buxtehude, Dietrich Becker, Franz Tunder en Matthias Weckmann. De titel Abendmusiken verwijst naar de 17e eeuwse traditie uit de rijke Hanzestad Lübeck, waarin tijdens de Adventsperiode concerten werden georganiseerd met instrumentale- en vocale muziek. Dit project is geïnspireerd door deze traditie en wil de 21e eeuwse luisteraar deelgenoot maken van deze bijzondere muziek.

De beroemdste componist op het programma is zonder twijfel Heinrich Schütz, de grondlegger van de Duitse protestantse muziek uit de 17e eeuw. Hij studeerde in Italië bij Giovanni Gabrieli en had contacten met onder andere Claudio Monteverdi. De invloed uit de opera is dan ook duidelijk terug te vinden in zijn werk. Een andere bekende componist is Dietrich Buxtehude die naast orgelmuziek ook cantates schreef. Op het programma staan twee schitterende cantates: ‘Herr nun läßt du deinen Diener in Friede fahren’ en ‘Befiehl dem Engel dass er komm’. Naast deze componisten staan er nog andere, minder bekende componisten op het programma zoals Franz Tunder, Dietrich Becker en Matthias Weckmann. Ze componeerde zeer persoonlijke muziek die direct tot het hart spreekt.

Aan het concert werken vier vocalisten mee: sopraan Marlotte van’t Hoff, altmezzo Emilie Wijers, de internationaal gelauwerde tenor Jan van Elsacker en bariton Noël Casteleyn. Het instrumentale ensemble bestaat uit blokfluiten, barokviolen, viola da gamba, theorbe en orgel. Geniet van de schitterende solowerken, duetten en cantates en de fijnzinnige instrumentale muziek van deze Duitse meesters uit de 17e eeuw. De concerten zijn mede mogelijk gemaakt door financiële steun van het Zeelandia Cultuurfonds en de Kattendijke/Drucker Stichting.

Concertdata en reserveren:
vrijdag 6 december 2019, 20.00 uur, St. Augustinuskerk te Middelburg (Zuidsingel 70)
zaterdag 7 december 2019, 20.00 uur, Hervormde kerk te Burgh (Burghse Ring 33)
De kerken zijn geopend vanaf 19.30 uur.
Kaarten zijn te reserveren via de website www.consortofvoices.nl of door een email te sturen naar consortofvoices@gmail.com