Bruinisse Evenementen Fjoertoer Renesse
Beschikbaarheid
19 sep 2020

Inactief

14:00 - 01:00

Prijzen

Vanaf prijs

€ 13.50

Over Fjoertoer Renesse

Unieke wandeltocht in Renesse tussen objecten van licht en vuur

Op 19 september start de 7e editie van de Fjoertoer in de bruisende badplaats Renesse. Tijdens deze sfeervolle avondwandeling loop je langs diverse licht- en vuurobjecten. Creatieve kunstenaars verrassen je met de meest uiteenlopende kunstwerken in allerlei vormen en maten. Je kunt kiezen voor de korte wandelroute van 9km of voor de lange route van 16km. Op beide routes is er van alles te zien en te beleven. De Fjoertoer wordt georganiseerd door ‘Renesse Bruist’. Verschillende milieuorganisaties zijn hier nauw bij betrokken. Het evenement is al zes jaar een groot succes en er is slechts plek voor 3500 lopers. Tickets zijn tot 1 september 2020 verkrijgbaar via www.fjoertoer-renesse.nl. Een uniek uitje voor het gezin, vrienden of collega’s.

Meer dan alleen een wandelroute
De Fjoertoer is ontstaan op Terschelling en vindt nu ook plaats in Egmond en in Renesse. De avondwandeling is een ware belevenis voor jong en oud. Er zijn licht- en vuurobjecten te zien die je moet volgen om op de route te blijven. De natuur wordt echt omgetoverd tot een sprookje op een milieu-verantwoordelijke wijze. Je loopt over het strand, door de bossen en door de duinen, waar je overal verlichte kunstwerken ziet. Onderweg kom je kraampjes tegen om iets te eten, te drinken en een stempel te halen. Heb je alle stempels verzameld? Dan krijg je aan het einde van de rit een Fjoertoer speld. Sluit daarna gerust aan bij de afterparty in het centrum van Renesse om te proosten op je prestatie.

Voor iedereen toegankelijk
De korte wandelroute van 9km is ideaal voor het gezin met kinderen. Je betaalt als volwassene €18,50 per ticket en kinderen tot en met 11 jaar lopen mee voor slechts €6,50, De lange route van 16km is toegankelijk voor iedereen die gemakkelijk een paar uur kan lopen. Hiervoor betaal je als volwassene €26,00 en kids wederom €6,50. Het inschrijfgeld is inclusief vervoer naar de startlocaties, voldoende water en een aantal versnaperingen zoals snoep en fruit. Er rijden pendelbussen vanaf het Transferium en het is mogelijk om een accommodatie te boeken tijdens de Fjoertoer. Let wel op: voor de Fjoertoer in Renesse is er een maximum van 3500 tickets in totaal. Ga dus gauw naar www.fjoertoer-renesse.nl en reserveer een plek voor dit unieke wandelspektakel!

Afterparty in centrum Renesse
Alle lopers eindigen weer in het centrum van Renesse waar de Fjoertoer speld wordt uitgereikt. In samenwerking met de lokale horeca is er door Renesse Bruist een officiële afterparty georganiseerd. Op het plein vind je een tent met muziek, een markt en een bar. De afterparty duurt tot 01:00 uur en er worden afbreekbare bekers gebruikt in het kader van het milieu. Ben jij erbij? Haal nu snel je tickets via www.fjoertoer-renesse.nl.