Bruinisse Evenementen Album release concert Deleyaman (Frankrijk/Armenië)
Beschikbaarheid
17 jan 2020

Inactief

20:30 - 23:30

Prijzen

Vanaf prijs

€ 10.00

Over Album release concert Deleyaman (Frankrijk/Armenië)

Première concert van ‘Sentinel’, het nieuwe betoverende album van de Frans/Armeense formatie Deleyaman.

De atmosferische muziek van Deleyaman put uit een grote rijkdom aan genres: van art-rock tot Franse chansons; van new wave tot wereldmuziek (Anatolische mystiek).

Kenmerkend zijn ook de poëtische teksten in verschillende talen (Engels, Frans, Armeens) en een bezielend gebruik van de duduk, een oud, melancholiek blaasinstrument uit Armenië..

Het optreden gaat gepaard met de release van het achtste album van de band die nauwe relaties onderhoud met de band Dead Can Dance. Zo bevat het album weer een gastbijdrage van Brendan Perry. Recentelijk coverde Dead Can Dance het Deleyaman nummer ’Autumn Sun’ tijdens hun 1980 – 2019 Celebration tour.

Deleyaman is in 2000 opgericht door multi-instrumentalist Aret Madilian ( een Amerikaanse multi-instrumentalist van Grieks-Armeense afkomst ) en de Franse zangeres Beatrice Valantin. Samen vormen ze nog steeds de spil van de groep die verder bestaat uit.de Armeense duduk-speler Gerard Madilian en gitarist Guillaume Leprevost.

Oprichter Aret Madilian bespeelt niet alleen basgitaar, keyboards en andere instrumenten, hij beschikt ook over een warme, volle.melancholieke stem.

Deleyaman heeft een bijzondere relatie met De Piek. In 2010 gaf de band er het eerst optreden in Nederland. Daarom nu dit optreden op de dag dat het nieuwe album wordt uitgebracht.

Vrijdag 17 januari. Aanvang 20.30. Entree 12,50 Voorverkoop 10 euro via https://depiek.stager.nl/web/tickets